Illóolaj

A növényi olajok megnevezésével kapcsolatban sok a konfúzió. Ahány információforrás, annyi megnevezés. Ma már a növényi olajok több komponenseit szintetikus úton is elő lehet állítani. Egyesek az ilyeneket nevezik illóolajnak. Míg a természetes, növényi részekből kinyert olajakat tartják esszenciális olajnak, mondván ez tartalmazza a növény lényegét, esszenciáját! 
Az általunk forgalmazott olajok természetes olajok, azokat két csoportba gyűjtöttük, a könnyebb tájékozódás miatt.

100 % természetes

Felhasználható párologtatásra, inhalálásra, szájvíz vagy akár bőrápoló, kozmetikai termékek készítéséhez. 

Gyógyszerkönyvi minőségű

Megfelel a PhEur (Európai gyógyszerkönyv) előírásainak.

Természetes illóolajaink

Narancs illóolaj
Narancs
Citrus aurantium

A narancsolaj a citrusfélék közé tartozó narancs illóolaja, amely már egészen az ókortól kezdve van jelen az orvoslás és a szépészet számos területén,
hiszen alkalmazhatósági területei igen szélesek, és míg régen igazi luxuscikknek számított, napjainkban az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb illóolajok közé tartozik.
Erős nyugtató, ugyanakkor hangulatjavító, újra feléleszti az életerőt.

fenyő illóolaj
Fenyő
Pinus silvestris

Az erdeifenyő illóolaj egy elismerten erőteljes frissítő, tónusjavító a test és a lélek számára egyaránt. Illatával, az erdő hangulatát idézi.
Bőrápolásra használt készítményekben melegítő és fellazító hatása miatt használják, az aromaterápiában pedig a hajszolt, alacsony vérnyomású, krónikus fáradságtól szenvedő és minden téren kimerült személyeknek tesz jó szolgálatot. 

Atlaszcédrus
Atlaszcédrus
Cedrus atlantica

Egy örökké zöld fa, az atlaszcédrus 40-50 métert is eléri, kónuszos alakban fejlődik, faanyaga kemény és illatos.
A fából illóolajat, gyantát és abszolút kivonatot nyernek.
Az atlaszcédrust az egyiptomiak már a régi időkben ismerték és használták a bebalzsamozási szertartásaikhoz, de illatosítóként, tartósítószerként vagy fertőzésgátló összetevőként is.
Az illóolaj jótékonyan hat nemcsak a légzőszervekre, a keringési rendszerre, az izomzatra, a bőrre, fejbőrre, de szellemi és lelki síkon is. 

Levendula
Levendula

A levendula egy örökké zöld bokor, keskeny egyenes szürkés-zöldes levelekkel, sok szára van, mindenik végét illatos kékes-lila virágok díszítik.
Néhány levendulafajta vadon terem a mediterrán vidékeken, legfontosabb levendulatermesztő helyek pedig Bulgáriában és Franciaországban működnek.
Neve a latin "Lavare" szóból ered, ami mosást jelent, mivel a rómaiak sűrűn használták a fürdési szokásaikhoz.
A levendula virágokat az ókori Rómában a nyilvános fürdők illatosítására használták.
A friss vagy száraz virágokat szétszórták a különböző termek padlóin, rajtuk járva összezúzták őket, úgy, amikor valaki arra járt, érezhette finom illatokat.
Ősrégi idők óta a levendula hatásos rovarriasztónak bizonyult parfümökben, kölnivizekben vagy szárazon. Csokorba kötötték a lélek nyugtatására.
A levendulát sokan összetévesztik a lavandával, egy más fajhoz tartozó, igénytelenebb sőt hibrid növénnyel, amelynek aromája a kevésbé tájékozottak számára is érezhető módon eltér. 

Citronella
Citronella

Java-típusú Citronella néven is ismert, az illatszeriparban kiválóként értékelt illóolaj erősen citromillatú; jó választás szappanokba, légfrissítő spray-be, rovarriasztó készítményekbe, dezodorokba. Gazdagon tartalmaz fertőtlenítő, tisztító és gyulladáscsökkentő hatású összetevőket.
A szoba levegőjébe szórva javítja a közérzetünket, felfrissíti a levegőt.

Szegfűszeg
Szegfűszeg

A szegfűszeg fa az indonéz szigetvilágban honos.
A keleti világ által rég óta használt értékes fűszert, a szegfűszeget a virágbimbókból készítik: a zsenge virágbimbókat leszedik és napon megszárítják.
A szegfűszeg az egyik legrégebbi és legelterjedtebb fűszer, különleges aromájának és gyógyító tulajdonságainak köszönhetően már az ókorban értékesnek számított.
Napjainkban a bimbókból vagy a levelekből kinyerhető, eugenolban rendkívül gazdag szegfűszeg illóolaj felhasználása, sokrétű jótékony hatásának köszönhetően,
igen sokoldalú: a szájsebészetben, kozmetikában, esszenciaként parfüm készítéshez és különböző fertőzések gyógyításában: légúti, emésztőrendszeri, húgyúti és bőrfertőzések esetén. 

Fahéj
Fahéj

A fahéj a legrégibb idők óta Indiából, Kínából és Egyiptomból importált fontos kereskedelmi árucikk volt.
Aromáját főképpen fűszerként értékelték, porrá őrölve forralt borba és szerelmi bájitalokba keverték, masszázshoz használták.
Belsőleg pedig fájdalomcsillapításra, gomba- és, vírusölőként, féreghajtóként fogyasztották.

A fahéj illóolaj erős, megfelelő hígítás nélkül maró hatással van a bőrre, viszont számos előnyös tulajdonságát értékesítik a masszázskészítményekben, az aromaterápiában és a parfümkészítésben.

Mandarin
Mandarin (vörös).

A mandarin nagy valószínűséggel Kínából származik, az ókorból ismert és használt gyümölcs, nevét onnan kapta, hogy a hagyományok szerint a felajánlott hódolat szimbólumaként ajándékozták a mandarinoknak, elismerten nyugtató és relaxáló hatású. A kozmetikában általában a bőr és a haj tisztítására és a higiéniai termékek illatosítására használják.

Citromfű
Citromfű

A citromfű, citronella, lemongrass vagy Indiai verbina évelő fűféle, mely bokor formájában nő, gyorsan szaporodva gyökérzete valóságos hálozatot alkot a földben. Eléri az egy méter magasságot. Indiában honos, ahol napjainkban is vadon terem.
Különböző vidékeken fűszerként, gyógynövényként, de illatáért, sőt rovarriasztó tulajdonságáért is használják.

Fodormenta
Fodormenta

A menta körülbelül 25-30 fajtát összefoglaló növényféle, a Lamiaceae családból, majd minden kontinensen elterjedt és létezik egy sor hibrid is.
A menta felhasználása nagyon széleskörű: napjainkban gyógyszerészeti, kozmetikai és élelmiszer-ipari termékekben egyaránt megtalálható.
Az egész szervezetre frissítő hatással van, serkenti a vérkeringést, fájdalomcsillapító hatású és kiváló hatást fejt ki az ízületi és izomfájdalmak esetén.
Hűsít és csillapítja a viszketeg bőrt.  

Ylang
Ylang ylang

A virágok virága, az ylang-ylang, édes, egzotikus, különleges illatot árasztva, kedélyjavító, afrodiziákumként hat, eufóriás hangulatot kelt.
Az idegrendszerre gyakorolt nyugtató és csillapító hatásának köszönhetően elősegíti az ellazulást, egy valóságos gyógymód a szorongásnak, a feszült idegállapotnak, a szexuális tevékenység stressz okozta nehézségeinek mérséklésében.

Eukaliptusz
Eukaliptusz

Az eukaliptuszlevélből desztillált illóolajnak széleskörű felhasználása van a légutak kezelésében, számos gyógyszeripari termékben megtalálható.
A légzőrendszerre gyakorolt jótékony hatása mellett, az eukaliptusz illóolajat a szájhigiéniai termékekbe és a környezet tisztításához is használják.
Az AYURVEDA szerint megnyitja a Harmadik Szem Csakrát (Agja) a
szellemi energiák befogadásár

Geránium
Geránium

A geránium illóolajat a többnyire dél-afrikai őshazájú és a gólyaorrfélék családjába tartozó (Geraniaceae) muskátli fajok Pelargonium graveolens (rózsamuskátli), P. odoratissimum (citromillatú muskátli), P. radula (cifralevelű muskátli), és hibridjeik virágos-leveles hajtásaiból állítják elő.
Mérsékeli a hangulatingadozásokat, erősíti az érzelmi stabilitást.

Kubeba
Kubeba

A kubeba litsea illóolaj, más néven verbéna édes, fűszeres aromájú, citrus jegyekkel.
Felemelő, lelkesítő hatású antidepresszáns.
A zsíros, pattanásos, eltömődött bőrre szánt kozmetikumokba foglalva jótékony hatást fejt ki.

szantal
Nyugat Indiai Szantálfa

Egy illóolaj, melyet főleg a parfümkészítésben használnak, de a kozmetikában és az aromaterápiában is: érzéki keleties aromája enyhíti a szorongást, álmatlanságot, kedvez a test és lélek harmóniájának.
Fertőtlenít és segíti a légzést, aromaterápiás formában kiegyensúlyozó hatású.
A testre kenőcsök, emúziók, balzsamok és testolajak formájában felvitt készítményekben bőrregeneráló és nyirokrendszeri pangáscsökkentő hatást fejt ki. 

Gyógyszerkönyvi illóolajok

Gyógyszerkönyvi levendula
Gyógyszerkönyvi levendula

A levendula virágokat az ókori Rómában a nyilvános fürdők illatosítására használták.
A friss vagy száraz virágokat szétszórták a különböző termek padlóin, rajtuk járva összezúzták őket, úgy, amikor valaki arra járt, érezhette finom illatokat.
Ősrégi idők óta a levendula hatásos rovarriasztónak bizonyult parfümökben, kölnivizekben vagy szárazon. Csokorba kötötték a lélek nyugtatására.
A levendulát sokan összetévesztik a lavandával, egy más fajhoz tartozó, igénytelenebb sőt hibrid növénnyel, amelynek aromája a kevésbé tájékozottak számára is érezhető módon eltér.

NÉPI GYÓGYÁSZAT vízhajtásra, szíverősítésre is
ajánlja. Rovar és molyriasztóként is beválik, sőt megelőzheti tetvek megtelepedését a hajban.

Mobirise
Gyógyszerkönyvi fahéj

A fahéj a legrégibb idők óta Indiából, Kínából és Egyiptomból importált fontos kereskedelmi árucikk volt. Aromáját főképpen fűszerként értékelték, porrá őrölve forraltborba és szerelmi bájitalokba keverték, masszázshoz használták. Belsőleg pedig fájdalomcsillapításra, gomba- és, vírusölőként, féreghajtóként fogyasztották.
A fahéj illóolaj erős, megfelelő hígítás nélkül maró hatással van a bőrre, viszont számos előnyös tulajdonságát értékesítik a masszázskészítményekben, az aromaterápiában és a parfümkészítésben.
A NÉPI GYÓGYÁSZAT menstruáció elősegítésére, afrodiziákumként és reumás fájdalmak enyhítésére is ajánlja. Az AYURVEDA szerint
támogatja a Napfonat (Manipura) energiaáramlását.

Mobirise
Gyógyszerkönyvi szegfűszeg

A szegfűszeg az egyik legrégebbi és legelterjettebb fűszer, különleges aromájának és gyógyító tulajdonságainak köszönhetően már az ókorban értékesnek számított. A szegfűszeg illóolaj egy erőteljes baktériumellenes, rendkívül hasznos a szájüregben fellépő gyulladások, gombásodás, vírusos fertőzések, esetén.
Fájdalomcsillapító, hegesítő, általános élénkítő hatású.

Mobirise
Gyógyszerkönyvi eukaliptusz

Az eukaliptuszlevélből disztillált illóolajnak széleskörű felhasználása van a légutak kezelésében, számos gyógyszeripari termékben megtalálható. A légzőrendszerre gyakorolt jótékony hatása mellett, az eukaliptusz illóolajat a szájhigiéniai termékekbe és a környezet tisztításához is használják.
Az AYURVEDA szerint megnyitja a Harmadik Szem Csakrát (Agja) a
szellemi energiák befogadására.

Mobirise
Gyógyszerkönyvi citrom

Fertőtlenítő, féregűző, baktériumölő – számos háztartási tisztítószer alapanyaga. Bőrgyulladás, bőrparaziták, fertőzések és szemölcsök ellen is alkalmazható.
Támogatja a vérképzést (vérszegénység). Szív- és érfalerősítő, vérnyomáskarbantartó. Légzéskönnyítő keverékek egyik kedvelt összetevője. Csökkenti a gyomorsavtermelést, segíti az epeürülést. Szellemi frissítő, élénkítő-ösztönző. Mérsékeli a fájdalomérzetet a központi idegrendszerben.
Az AYURVEDA szerint támogatja a Napfonat (Manipura) energiaáramlását. 

Mobirise
Gyógyszerkönyvi teafa

A teafa Ausztráliában honos fafajta, kedveli a mocsaras vidéket, de napjainkban óriási ültetvényeken termesztik, mivel kivonatára egyre nagyobb a kereslet az egész világon.
Rengeteg teafa faj és alfaj létezik, mindeniknek érdekes kérge van, mely lehámlik a törzsről. Keskeny tűszerű levelei és fehér vagy külömböző árnyalatú rózsaszín virágai vannak.
Az elnevezése ennek a fának James Cook idejéből származik, miután az Ausztráliában partraszálló legénysége élvezettel fogyasztotta a melaleuca leveleiből főzött hűsítő teát.
Az ausztál teafaolaj a család házipatikájának nélkülözhetetlen eleme, tisztító és fertőtlenítő, fellép a bakteriális bőrfertőzések ellen, a bőrápolásban eredményesen alkalmazható a pattanásos arcbőrre, kiütésekre, herpeszre, szemölcsre.

Mobirise
Gyógyszerkönyvi narancs

A narancsolaj a citrusfélék közé tartozó narancs illóolaja, amely már egészen az ókortól kezdve van jelen az orvoslás és a szépészet számos területén,
hiszen alkalmazhatósági területei igen szélesek, és míg régen igazi luxuscikknek számított, napjainkban az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb illóolajok közé tartozik.
Erős nyugtató, ugyanakkor hangulatjavító, újra feléleszti az életerőt.

Mobirise
Gyógyszerkönyvi ánizs

Átható és édes aromájával az ánizsolaj javítja az érzelmi egyensúlyt, segít az ellazulásban, a fáradtság enyhítésében.
Hagyományosan olyan alkalmazásokban használják, amelyek célja az emésztés elősegítése, a görcsök és a kólika megkönnyítése.
Levegőbe porlasztva segíthet hörghurut esetén, megfázáskor.
NÉPI AJÁNLÁS: szoptatós anyáknál fokozza a tejelválasztást.

Mobirise
Gyógyszerkönyvi Borsmenta

A menta körülbelül 25-30 fajtát összefoglaló növényféle, a Lamiaceae családból, majd minden kontinensen elterjedt és létezik egy sor hibrid is. Közülük a legértékesebb a mentha spicata és a mentha aquatica keresztezéséből származó borsmenta.A menta illóolaj frissítő, élénkítő, általános tonizáló hatást fejt ki.
Közismerten hatásos migrén, hányinger, utazás közbeni rosszullét esetén. Hűsítő, viszketés és fájdalom csillapító hatású.

Mobirise
Gyógyszerkönyvi Erdei Fenyő

Az erdeifenyő illóolaj a test és a lélek számára egyaránt kifejti híres erőteljesen frissítő hatását. Illata a friss fűrészporra emlékeztet. Bőrápolásra használt készítményekben melegítő és fellazító hatása miatt használják, az aromaterápiában pedig a fizikailag és szellemileg fáradt személyeknek tesz jó szolgálatot.

HOLANNE

  Termékeinket elérhetőek nagy mennyiségben is, partnereink és leendő partnereink számára.
  Kérjük lépjen velünk kapcsolatba velünk a részletekért.

Kövessen minket:
Kapcsolat

This page was created with Mobirise web template

süti kezelés.">